Estepona Vakantiehuizen
Estepona, plattegrond 2
appartementen en vakantiehuizen
huurvoorwaarden
tips autoverhuur
tips vliegtickets
over costa del sol
links
Gastenboek
route
contact
Estepona, plattegrond 14
1 kamerappartement 2 kamerappartement 2 kamerappartement
border
border Cádiz border
border

Cádiz

Cádiz is een fascinerende stad, de oudste van Europa, ongeveer 3000 jaar oud en gelegen in het zuiden van Spanje in het mooie Andalusië. Het is bijna in zijn geheel omgeven door water waardoor het afgesloten van de wereld lijkt. Cádiz is een klein schiereiland wat uitsteekt in de baai van Cádiz en wat gevormd is door de omringende zee.

 
 
Cádiz   Cádiz   Cádiz   Cádiz   Cádiz
spacer
Cádiz   Cádiz   Cádiz   Cádiz   Cádiz
spacer
Cádiz   Cádiz   Cádiz   Cádiz   Cádiz
spacer
Cádiz   Cádiz   Cádiz   Cádiz   Cádiz
 
 

Bevolkingsgroepen zoals de Feniciërs en Romeinen vestigden zich hier in eeuwen geleden. De eerste groep die hier aankwam waren de Feniciërs die de stad tot Gadir doopten in 1100 voor C. De Romeinen die later kwamen veranderde Cádiz in een handelsstad. Veel later, in de 17e eeuw, maakte de stad een enorme economische groei door wat resulteerde in veel rijkdom.

Havensteden hebben vaak het imago niet veilig te zijn. Dit geldt zeker niet voor Cádiz. Het is heerlijk om 's avonds zoals de 'Gaditanos' een wandelingetje te maken, het is een rustige stad waar u zich op uw gemak zult voelen. Omdat het een kleine stad is en omringd is door zee is het moeilijk om écht te verdwalen.

Het historische centrum is het mooiste gedeelte. Het staat bekend om zijn traditionele sfeer met prachtige gebouwen in smalle straatjes die steeds uitkomen op kleine gezellige pleintjes. En dit alles aan de rand van de zee. Elke dag en overal ziet u Gaditanos in de buitenlucht op een bankje of in een van de vele cafés genieten van het milde klimaat en de Arabische architectuur.

Cádiz wordt ook wel 'Klein Havana' genoemd naar de vele linken die Cádiz in het verleden had met Havana. Gedurende vele jaren was er veel zeevaart tussen de twee steden. Omdat de stad ook qua architectuur wat wegheeft van Havana is hier bijvoorbeeld de James Bond film 'Die another day' opgenomen.

Voor vele is Cádiz nog een onbekende bestemming in Andalusië, maar het is een bezoek meer dan de moeite waard. Het heeft een indrukwekkende combinatie van architectuur, natuur en geschiedenis. Bovendien zijn de stranden van de stad prachtig en de Gaditanen eenvoudige, gastvrije en open personen.

 

 

 

 

Estepona, Costa del Sol, Andalusië, Spanje: Cádiz
Voor meer informatie neem contact op met info@estepona-vakantiehuizen.nl