Estepona Vakantiehuizen
Estepona, plattegrond 2
appartementen en vakantiehuizen
huurvoorwaarden
tips autoverhuur
tips vliegtickets
over costa del sol
links
Gastenboek
route
contact
Estepona, plattegrond 14
1 kamerappartement 2 kamerappartement 2 kamerappartement
border
border El Torcal de Antequera border
border

El Torcal de Antequera

Antequera is een stad in Andalusië, Spanje. De stad ligt 47 km ten noorden van de stad Málaga, aan de voet van de bergketen El Torcal en El Arco Calizo Chimenea, 575 m boven zeeniveau. De stad kijkt uit over een vruchtbare vallei, aan de zuidzijde grenzend aan de Sierra de los Torcales en aan de noordzijde aan de rivier de Guadalhorce.

 
 
El Torcal de Antequera   El Torcal de Antequera   El Torcal de Antequera   El Torcal de Antequera   El Torcal de Antequera
spacer
El Torcal de Antequera   El Torcal de Antequera   El Torcal de Antequera   El Torcal de Antequera   El Torcal de Antequera
spacer
 
 

De ligging van de stad is indrukwekkend: met vele overblijfselen van oude stadsmuren en een Moors kasteel dat op een overhangende rots boven de stad uittorent. De gemeente Antequera heeft een oppevlakte van 817 km, waarmee het niet alleen de grootste gemeente in de provincie Málaga is maar tevens één van de grootste in heel Spanje.
De gemeente Antequera heeft 44.000 inwoners. De stad Antequera zelf heeft ongeveer 30.000 inwoners; de rest van de inwoners is verdeeld over de dorpen Villanueva de la Concepción, Bobadilla Pueblo, Bobadilla Estación, Cartaojal, Los Llanos de Antequera, Cañadas de Pareja, Villanueva de Cauche, La Joya, Los Nogales, Puerto del Barco en la Higuera. El Torcal is miljoenen jaren oud en ligt 13 km ten zuiden van Antequera. Het omvat 17 km² kalksteen rock, uitgehold in de meest bizarre vormen. Goed bewegwijzerde wandelroutes wind door dit magische landschap.
El Torcal de Antequera, laat u verbazen door de natuurlijke wonderen!

De fantasie creëert steen. Dat zou de beste samenvatting zijn voor dit beschermde natuurgebied bestaande uit rotsformaties die miljoenen jaren geleden zijn ontstaan door de invloed van het weer. Dit stenen doolhof is gevormd van fantasievolle figuren, smalle steegjes en looppaden waar het makkelijk is om te verdwalen. Wij raden het aan om één van de aangeven wandelpaden te nemen en dan kunt u met een beetje geluk vogels zoals aasgieren, arenden of valken observeren.

 

 

Terug naar Costa del Sol !

 

Estepona, Costa del Sol, Andalusië, Spanje: El Torcal de Antequera
Voor meer informatie neem contact op met info@estepona-vakantiehuizen.nl