Estepona Vakantiehuizen
Estepona, plattegrond 2
appartementen en vakantiehuizen
huurvoorwaarden
tips autoverhuur
tips vliegtickets
over costa del sol
links
Gastenboek
route
contact
Estepona, plattegrond 14
1 kamerappartement 2 kamerappartement 2 kamerappartement

El Torcal de Antequera

Antequera is een stad in Andalusië, Spanje. De stad ligt 47 km ten noorden van de stad Málaga, aan de voet van de bergketen El Torcal en El Arco Calizo Chimenea, 575 m boven zeeniveau. De stad kijkt uit over een vruchtbare vallei, aan de zuidzijde grenzend aan de Sierra de los Torcales en aan de noordzijde aan de rivier de Guadalhorce.

Costa del Sol, El Torcal de Antequera
 
Costa del Sol, El Torcal de Antequera
     
Costa del Sol, El Torcal de Antequera
 
Costa del Sol, El Torcal de Antequera
     
Costa del Sol, El Torcal de Antequera
 
Costa del Sol, El Torcal de Antequera
     
Costa del Sol, El Torcal de Antequera
 
Costa del Sol, El Torcal de Antequera
     
Costa del Sol, El Torcal de Antequera
 
Costa del Sol, El Torcal de Antequera

De ligging van de stad is indrukwekkend: met vele overblijfselen van oude stadsmuren en een Moors kasteel dat op een overhangende rots boven de stad uittorent. De gemeente Antequera heeft een oppevlakte van 817 km, waarmee het niet alleen de grootste gemeente in de provincie Málaga is maar tevens één van de grootste in heel Spanje.
De gemeente Antequera heeft 44.000 inwoners. De stad Antequera zelf heeft ongeveer 30.000 inwoners; de rest van de inwoners is verdeeld over de dorpen Villanueva de la Concepción, Bobadilla Pueblo, Bobadilla Estación, Cartaojal, Los Llanos de Antequera, Cañadas de Pareja, Villanueva de Cauche, La Joya, Los Nogales, Puerto del Barco en la Higuera. El Torcal is miljoenen jaren oud en ligt 13 km ten zuiden van Antequera. Het omvat 17 km&sup2 kalksteen rock, uitgehold in de meest bizarre vormen. Goed bewegwijzerde wandelroutes wind door dit magische landschap.
El Torcal de Antequera, laat u verbazen door de natuurlijke wonderen!

De fantasie creëert steen. Dat zou de beste samenvatting zijn voor dit beschermde natuurgebied bestaande uit rotsformaties die miljoenen jaren geleden zijn ontstaan door de invloed van het weer. Dit stenen doolhof is gevormd van fantasievolle figuren, smalle steegjes en looppaden waar het makkelijk is om te verdwalen. Wij raden het aan om één van de aangeven wandelpaden te nemen en dan kunt u met een beetje geluk vogels zoals aasgieren, arenden of valken observeren.

El Torcal is bereikbaar met de auto vanuit Antequera en Villanueva de la Concepción, die tussen de twee steden liggen. De toegang bevindt zich op km 42 van de weg A-7075. Het Torcal Alto bezoekerscentrum heeft een interpretatiegedeelte, astronomisch observatorium, toiletten, winkel en restaurant, met twee parkeerterreinen, een bij de ingang van het natuurpark en een andere naast het bezoekerscentrum.

Evenzo heeft het natuurgebied 3 routes voor openbaar gebruik:
Oranje route of toegang - Route van 3,5 km in de twee parkeergarages, de onderste en de bovenste, waardoor de bezoeker te voet toegang heeft tot het natuurgebied.
Gele route - Beginnend en eindigend bij het bezoekerscentrum, loopt 3 km door de Torcal Alto, met panoramische delen en andere smalle, vochtige en rijke vegetatie.
Groene route - Eigenlijk is het een kortere weg van de gele route, met een totale afstand van 1,5 km. Perfect om met kinderen op reis te gaan en een eerste indruk te hebben van het natuurgebied.

     
 

 

     
omgeving dagtrips attracties golf


El Torcal de Antequera
Estepona, Malaga, Costa del Sol, Andalusië, Spanje
Voor meer informatie neem contact op met info@estepona-vakantiehuizen.nl