Estepona Vakantiehuizen
Estepona, plattegrond 2
appartementen en vakantiehuizen
huurvoorwaarden
tips autoverhuur
tips vliegtickets
over costa del sol
links
Gastenboek
route
contact
Estepona, plattegrond 14
1 kamerappartement 2 kamerappartement 2 kamerappartement

Fuengirola

Fuengirola is gelegen aan de kust, de kleinste gemeenschap in heel Spanje, tussen op 21 km van het vliegveld van Málaga. Het is een van de meest populaire toeristische stad aan de Costa del Sol. Fuengirola is een mix van alle Europese nationaliteiten en is ideaal voor families en is zeer populair bij de Spaanse onderdanen, velen hebben hier zomer appartementen.

Costa del Sol, Fuengirola
 
Costa del Sol, Fuengirola
     
Costa del Sol, Fuengirola
 
Costa del Sol, Fuengirola
     
Costa del Sol, Fuengirola
 
Costa del Sol, Fuengirola
     
Costa del Sol, Fuengirola
 
Costa del Sol, Fuengirola
     
Costa del Sol, Fuengirola
 
Costa del Sol, Fuengirola
     
Costa del Sol, Fuengirola
 
Costa del Sol, Fuengirola
     
Costa del Sol, Fuengirola
 
Costa del Sol, Fuengirola
   

Fuengirola is het meest bekend door zijn bijna zeven kilometer lange mooie boulevard, Paseo Maritimo, met een nieuwe, grotere strandpromenade met veel palmbomen en beelden. Het is een van de langste boulevards in Spanje en u heeft uitzicht op het strand dat schoon en goed is onderhouden, vol met kleurrijke bloembedden en de banken om even uit te rusten. Het heeft speciale gebieden voor windsurfen, strandvolleybal en andere water- en strandsporten.

Chiringuitos op de Paseo Maritimo Rey de Espana
Paseo Maritimo heeft een verscheidenheid aan bars, restaurants en chiringuitos (een Spaanse vis bar / restaurant) en wordt geflankeerd door hoge hotels en residentiële blokken van appartementen met een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. De boulevard van Fuengirola is de favoriete plek van de plaatselijke bevolking en van de vele toeristen. De stranden van Torreblanca in het oosten en helemaal tot aan het kasteel in het westen hebben de Europese blauwe vlag.

De haven van Fuengirola
De haven van Fuengirola is de centrale locatie in Paseo Maritimo en is verdeeld in twee secties, de oude en het nieuwe. De oude haven van Fuengirola wordt nog steeds gebruikt door de Spaanse vissers en hier kunt u genieten van het uitvaren van de vissersboten naar zee. De nieuwe jachthaven, de thuisbasis van enkele indrukwekkende jachten en pleziervaartuigen, is uitgerust met veel faciliteiten en heeft maximaal 226 ligplaatsen voor boten met een lengte van 8 tot 20 meter. Bij de jachthavens is er een grote keus aan bars, goede restaurants en andere uitgaansgelegenheden.

Gastronomie in Fuengirola
Fuengirola is een gastronomische stad. Er zijn duizenden kleine mooie lokale bars, snack bars, tapasbars, fast food, Spaanse bodega's en restaurants in Fuengirola, u vindt een enorm assortiment aan traditionele gerechten van Andalusië, zoals sardientjes aan 't spit, gegrilde vis en zeevruchten, het beste internationale voedsel dat je kunt bedenken. De beste omgeving voor restaurants is fish-alley (restaurant straat) tussen La Plaza de Constitucion en de Paseo Maritimo, met een fantastische mix van traditionele Spaanse en internationale gerechten, zoals het klasse restaurant El Jardin, internationale gerechten, variërend van Zweden naar Thais. Jazz Moocher's restaurant. Restaurant Aroma, vijf sterren, met een klassieke Engels keuken.

Het nachtleven in Fuengirola
Fuengirola heeft een groot aantal mooie plaatsen. Rond het plein Plaza Constitucion in het centrum, vindt u veel Engels en Ierse pubs, traditionele Spaanse bars en discotheken. Langs de Paseo Maritimo, nabij Hotel Pyr, vindt u het beste van het nachtleven. Begin de nacht op een terras van de vele bars, London Pub, Bogart's, oude binnenstad of bezoek de kleine rock / muziek bars. Later op de avond kunt u kiezen tussen vele discotheken en nachtclubs. De Londense metro, Tramps Bar, Heaven's Gate, Spaans Arte, DV8, Coyote en nog veel meer. De nacht is jong en ze zijn de hele nacht tot vroeg in de ochtend open.

Fuengirola en winkelen
Fuengirola heeft veel te bieden als je wilt gaan winkelen. Het belangrijkste gebied is de straten rond het plein Plaza Constitucion in het centrum. Er zijn tal van boetieks en winkels te bezoeken. Fuengirola heeft het nieuwe winkelcentrum Parque Miramar, dicht bij het kasteel aan de westzijde van Fuengirola. Miramar heeft meer dan 140 winkels. Mis deze plaats niet. Onder Hotel Pyr vindt u een grote bazaar/markt, alles in leer (je moet afdingen).

Fuengirola markt
Elke dinsdag op het kermisterrein (Recinto Ferial) is er in Fuengirola de lokale markt, de grootste langs de kust. De stalletjes verkopen Andalusisch aardewerk, tapijten, lederwaren. Als u een liefhebber bent van gedroogde vruchten en noten, olijven, verse groenten, fruit en bloemen dan mag u zeker de wekelijkse markt niet missen. U zult het nergens goedkoper vinden. Op zaterdag ochtend (op dezelfde plaats) is er een markt met koopjes - van tweedehands kleding tot antieke kaarten, en nieuwe items, zoals tafelkleden en beddengoed, alles tegen gunstige prijzen.

Fuengirola heeft veel activiteiten voor het hele gezin. Aqua park, een enorme park met glijbanen en veel plezier in het water. De dierentuin van Fuengirola. Mijas Hipodrome (het renbaan) en een tal van watersporten (duiken, zeesafari, dolfijnen tour, boot-parachute). In Fuengirola "Mijas Golf Valley", zijn er vele golfbanen waaruit u kunt kiezen. Als u het iets langzamer aan wilt doen, is er het kleine toeristische treintje, u kunt het kasteel, met een klein museum binnen, bezoeken of een bezoek brengen aan het nieuwe culturele centrum op het kermis terrein (Recinto Ferial). U kunt ook van een fantastische avond genieten in het vijfsterren Torrequebrada Hotel en Casino met de Sala Fortuna Night Club met een Flamenco en International Show.

Fuengirola Geschiedenis en de slag van het kasteel
Fuengirola is gelegen aan de in Andalusië tussen Mijas Costa en Benalmádena en beslaat een oppervlakte van bijna 11 km&sup2. (Het is de kleinste gemeenschap in Spanje). De grenzen zijn de Jardín del Arroyo stroom in het noordoosten, de Fuengirola rivier in het zuidoosten, de bergen in het noorden, de Middellandse Zee in het zuiden en de stad van Mijas in het westen. Het werd een zelfstandige gemeente in 1953, maar de geschiedenis gaat veel verder terug.

Fuengirola heeft een lange geschiedenis
Zoals de meeste van het Iberisch schiereiland in het algemeen en de Costa del Sol in het bijzonder, Feniciërs, eventueel Tartessianen, Romeinen, Visigoten en de Arabieren klaar te vestigen in het gebied dat nu bekend staat als Fuengirola voor katholieke christenen arriveerde. De uitlopers van het gebergte achter de stad naar het zuiden zijn het toneel van een Arabisch kasteel, dat bevat resten van een vroeg Ibero-Punische en Fenicische nederzetting, later bezet door de Romeinen, een stad die bekend werd door hen als suel. Suel werd door de Romeinse historicus, Pomponius Mela, als een van de steden van de kust en werd aangehaald door Plinius in de eerste eeuw na Christus als een versterkte stad of oppidum. Een latere historicus, Ptolemaeus, geïdentificeerd tijdens de tweede eeuw als zijnde gelegen in de regio van de bastulo-penos of Feniciërs. De inscriptie op het voetstuk van een standbeeld gevonden in de buurt van het kasteel noemt suel als municipium een Romeinse''. Een begrafenis urn gevonden in hetzelfde gebied heeft een inscriptie met de term "Suelitana'. Romeinse baden werden ontdekt in 1961 en, dicht bij de resten van een Romeinse villa met twee beelden, een daarvan is de bekende 'Venus van Fuengirola ", die wordt tentoongesteld in het museum van de stad. Een reeks van architectonische onderdelen, waarschijnlijk vervoerd van de Mijas steengroeve in de Romeinse tijd, werden ontdekt in Los Boliches in 1984. Deze zijn gemonteerd tot een tempel ingang, en kan worden gezien op de boulevard in Los Boliches. De Romeinse baden, een villa, en de bovengenoemde standbeeld van Venus zijn allemaal hier vinden.

     
 

 

     
omgeving dagtrips attracties golf

Fuengirola
Estepona, Malaga, Costa del Sol, Andalusië, Spanje
Voor meer informatie neem contact op met info@estepona-vakantiehuizen.nl