Estepona Vakantiehuizen
Estepona, plattegrond 2
appartementen en vakantiehuizen
huurvoorwaarden
tips autoverhuur
tips vliegtickets
over costa del sol
links
Gastenboek
route
contact
Estepona, plattegrond 14
1 kamerappartement 2 kamerappartement 2 kamerappartement

Gibraltar & de apenrots

Gibraltar is een overzees gebiedsdeel van het Verenigd Koninkrijk. De stad in het uiterste zuiden van Spanje ligt aan de Straat van Gibraltar. Ter plekke bevindt zich een enorme rots waarvan de noordwesthelling wordt ingenomen door de plaats zelf.

Gibraltar
 
Gibraltar
     
Gibraltar
 
Gibraltar
     
Gibraltar
 
Gibraltar
     
Gibraltar
 
Gibraltar
     
Gibraltar
 
Gibraltar
     
Gibraltar
 
Gibraltar
     
Gibraltar
 
Gibraltar
   
Gibraltar
 
Gibraltar
     
Gibraltar
 
Gibraltar
     
Gibraltar
 
Gibraltar
     
Gibraltar
 
Gibraltar
     
Gibraltar
 
Gibraltar
     
Gibraltar
 
Gibraltar
     
Gibraltar
   

De naam Gibraltar is afkomstig van de amazigh krijgsheer Tarik ibn Zijad die daar in 711 met zijn troepen overstak vanuit Noord-Afrika. De rots kreeg de naam Djebel Tarik (berg van Tarik) waarna het via verbastering Gibraltar werd. Vaak wordt abusievelijk gedacht dat de naam een verbastering is van Djebel al Tarik, omdat 'al' het lidwoord van bepaaldheid is in het Arabisch.

In 1309 veroverden de Castilianen de rots maar in 1333 werd de plaats opnieuw Moors. Op 4 augustus 1704 veroverde een Engels-Nederlandse coalitievloot de rots en sindsdien bleef de doorvaart door de straat van Gibraltar onder Engels toezicht en de rots een Britse exclave. Als gevolg van de Spaanse successieoorlog, volgens het Verdrag van Utrecht kwam Gibraltar in 1713 definitief in Engelse handen.
Medio 1966 sloot Spanje voor korte tijd het grensverkeer naar en van Gibraltar en beperkte de luchtvaart daarheen. Spanje is er al lange tijd op uit Gibraltar over te nemen, maar een referendum wees uit dat de inwoners van Gibraltar voor Engeland kozen.
Gibraltar ligt op circa 30 minuten rijden en is bekend vanwege haar apenkolonie. Maar er is meer te zien; de mooie binnenstad, de Straat van Gibraltar met haar indrukwekkende zeeschepen, het uitzichtpunt "Europa" met zicht op Afrika, de vele grotten en de botanische tuin dichtbij de kabelbaan. Hiermee is de apenrots bereikbaar.

Apenrots:
Op de rots leeft een door de Britten ingevoerde apenkolonie. Het gaat om een troep berberapen (Macaca sylvanus), die verder ook in Noord-Afrika voorkomen. Een legende zegt dat, wanneer de apen van de rots weg zijn, het met de Engelse heerschappij aldaar afgelopen is. Mede daarom wordt de populatie streng beschermd. De kolonie bestaat uit enige tientallen dieren. Een bezoek aan de apen, met één van de busjes met gids, is aan te bevelen, op deze wijze ziet en hoort men meer over de bezienswaardigheden. Het bezoek aan de apenrots is ook mogelijk met de kabelbaan of eigen auto.
Betalen kan in Gibraltar met Engelse ponden of Euro's. De parkeermeters lusten alleen Engels geld.

Kabelbaan op Gibraltar:
iedere 15 minuten
april - oktober
maandag tot zondag: 9:30 – 19:15
november – maart
maandag tot zondag: 9:30 – 17:15
0035020077826


www.gibraltarinfo.com


Vergeet niet je paspoort mee te nemen naar Gibraltar!

     
 

 

     
omgeving dagtrips attracties golf


Gibraltar

Estepona, Malaga, Costa del Sol, Andalusië, Spanje

Voor meer informatie neem contact op met info@estepona-vakantiehuizen.nl