Estepona Vakantiehuizen
Estepona, plattegrond 2
appartementen en vakantiehuizen
huurvoorwaarden
tips autoverhuur
tips vliegtickets
over costa del sol
links
Gastenboek
route
contact
Estepona, plattegrond
1 kamerappartement 2 kamerappartement 2 kamerappartement

Málaga

De hoofdstad van de Costa del Sol is een plaats met een kenmerkend stadsleven en een stevige culturele en economische basis. Volkomen onterecht laten vele toeristen Málaga links liggen en zien het alleen als overstapstation op weg naar de badplaatsen langs de zonnekust.
De bezienswaardigheden van Málaga zijn weliswaar niet zo beroemd, maar toch is het zeker de moeite waard om wat nader kennis te maken met deze stad.

Costa del Sol, Malaga
 
Costa del Sol, Malaga
     
Costa del Sol, Malaga
 
Costa del Sol, Malaga
     
Costa del Sol, Malaga
 
Costa del Sol, Malaga
     
Costa del Sol, Malaga
 
Costa del Sol, Malaga
     
Costa del Sol, Malaga
 
Costa del Sol, Malaga
     
Costa del Sol, Malaga
 
Costa del Sol, Malaga
     

Málaga heeft in de loop der eeuwen hoogte- en dieptepunten gekend. Tegenwoordig is het echter een bloeiende stad. De hoofdstad van de Costa del Sol heeft meer dan een half miljoen inwoners en wordt samen met Almeria, Barcelona en Valencia tot de belangrijkste Spaanse havens aan de Middellandse Zee gerekend.
Málaga kan terugkijken op een lange geschiedenis. De stad werd gesticht door de Feniciërs, was daarna een Carthaagse vesting, vervolgens een Romeinse kolonie, later een nederzetting van de Visigoten en tenslotte een Arabische stad. De meest ontspannen en beste manier om Málaga te leren kennen, is vanuit de paardenkoets, waarin u een rondrit door de stad kunt maken. Het gebied rond de haven en rond de Botanische Tuin is zeker de moeite waard. Hier is altijd iets te doen, zowel overdag als 's nachts en op de kleine terrasjes is het altijd heel druk.
Ook het dagelijkse leven van de Malagueños is een nadere beschouwing waard. Anders dan in de meeste grote steden in Spanje, waar het meestal hectisch aan toegaat, heerst in de hoofdstad van de Costa del Sol een bijna vredige rust. Doordat de stad zoveel nauwe straten heeft, perst het verkeer zich heel rustig door de stad en wordt een file niet tot een chaos.
Als bezoeker heeft u eerder het aangename gevoel dat de bewoners van de stad genoeg tijd hebben om alles op hun gemak te bekijken en met hun eigen normen te meten. Het beste voorbeeld daarvan is de instelling die de Malagueños hebben tegenover hun bekendste zoon: Pablo Picasso. Tot op de dag van vandaag zijn de Malagueños ervan overtuigd dat Picasso zijn hele leven lang heeft terugverlangd naar zijn geboortestad.

In zekere zin een verkeerde inschatting van de werkelijkheid. Picasso verliet de stad al in zijn jonge jaren en heeft echter geen moment laten blijken dat hij terug wilde gaan. In het Museum der Schone Kunsten is er een hele zaal aan hem gewijd en ook een deel van de Botanische Tuin draagt zijn naam. De Botanische Tuin is overigens heel fraai met de vele araucaria's en jacarandabomen. Voor de wereldberoemde schilder, die geboren is aan de Plaza de la Merced op nummer 15, is ook een aparte bibliotheek ingericht. Sinds kort is er bovendien een Picasso-stichting (Fundación Picasso), ondergebracht in zijn geboortehuis. Er zijn ook plannen om op de bovenverdieping een museum in te richten.
Ontwikkeling wordt in deze stad altijd met een hoofdletter geschreven. Er is één van de betere taalscholen van heel Spanje gevestigd. Aan het Málaga-instituut voor buitenlanders worden het hele jaar door taalcursussen gegeven. Op culinair gebied heeft Málaga de bekende Málaga-wijn. Deze wijn is eigenlijk meer geschikt als dessertwijn. De keuken van Málaga gebruikt uiteraard op de eerste plaats zeebanket. Heel lekker zijn de verse, in olie gebakken, sardines die overal in de stad bij snackwagens te koop zijn.

Meer informatie over Málaga vindt u op:
www.malagaturismo.com !
www.malaga2016.es !
www.cursoextranjeros.uma.es !

     
 

 

     
omgeving dagtrips attracties golf


Málaga

Estepona, Costa del Sol, Andalusië, Spanje

Voor meer informatie neem contact op met info@estepona-vakantiehuizen.nl