Estepona Vakantiehuizen
Estepona, plattegrond 2
appartementen en vakantiehuizen
huurvoorwaarden
tips autoverhuur
tips vliegtickets
over costa del sol
links
Gastenboek
route
contact
Estepona, plattegrond 14
1 kamerappartement 2 kamerappartement 2 kamerappartement
border
border Puerto de la Duquesa border
border

Puerto Banús

Zeven kilometer westwaarts, in de richting van Estepona, maar nog wel in het stedelijke gebied van Marbella, ligt de beroemde en prestigieuze jachthaven Puerto Banús, één van de mooiste kunstmatige jachthavens van de Middellandse Zee.

 
 
Puerto Banus   Puerto Banus   Puerto Banus   Puerto Banus   Puerto Banus
spacer
Puerto Banus   Puerto Banus   Puerto Banus   Puerto Banus   Puerto Banus
spacer
Puerto Banus   Puerto Banus   Puerto Banus   Puerto Banus   Puerto Banus
spacer
Puerto Banus   Puerto Banus   Puerto Banus   Puerto Banus   Puerto Banus
 
 

Hier gaan schepen van miljoenen die horen bij eigenaren met miljoenen voor anker. In Puerto Banús lag ook het superjacht 'Nabila' van de vroegere miljonair Adnan Kashoggi voor anker.

Langs de kademuur en in het tweede deel daarachter liggen talloze gastronomische bedrijven met allerlei keukens, bars, discotheken, juweliers, boetieks en nog meer boetieks. Op deze havenpier vermaakt zelfs de niet-zeiler zich, als hij maar genoeg geld bij zich heeft. Puerto Banús is een dure plek: een maaltijd in één van de luxueuze restaurants is bepaald prijzig.
De schitterende jachthaven Puerto Banús, met zijn chique jachten, trendy restaurants en bars, werkt als een magneet op bezoekers aan de Costa del Sol. Een verblijf aan de Costa del Sol is incompleet zonder een bezoek aan Puerto Banús, één van de bekendste lokale attracties. Puerto Banús, genoemd naar zijn schepper José Banús, dateert uit 1968 en was toen één van de eerst jachthaven projecten van Spanje. Het resultaat oogt zeer aantrekkelijk en is beslist een bezoek waard.

Tegen een achtergrond van bergen ligt een rij helderwitte appartementengebouwen rond de jachthaven, waar talrijke schepen in alle soorten en maten, van megajachten tot kleine vissersboten, liggen aangemeerd. Een bezienswaardigheid in Banús is het in Arabische stijl gebouwde complex met luxe appartementen, rechts als u de haven binnenkomt. Met zijn overdadige witmarmeren gevel en glinsterende kantelen lijkt het zo afkomstig uit een film over Arabische nachten.

Rond de jachthaven liggen ook diverse cafés, bars, restaurants, boetiekjes en cadeauwinkels. Hoewel deze restaurants dé plek zijn om gezien te worden, krijgt u vaak meer waar voor uw geld in de kleinere restaurants in de straten achteraf. In het hoogseizoen wemelt het van de mensen op de kades, die hier komen kijken of bekeken worden. In Banús heeft u een goede kans beroemdheden te spotten.
's Nachts gonst het plaatsje van de activiteit, wanneer de chique restaurants, trendy pianobars, disco's en nachtclubs volstromen met mooie mensen. Het smaakvol uitgevoerde Bebabola-project is een aardige, meer ontspannen plek om van een drankje en de zonsondergang te genieten.

 

Terug naar Costa del Sol !

 

 

Estepona, Costa del Sol, Andalusië, Spanje: Puerto Banús
Voor meer informatie neem contact op met info@estepona-vakantiehuizen.nl