Estepona Vakantiehuizen
Estepona, plattegrond 2
appartementen en vakantiehuizen
huurvoorwaarden
tips autoverhuur
tips vliegtickets
over costa del sol
links
Gastenboek
route
contact
Estepona, plattegrond 14
1 kamerappartement 2 kamerappartement 2 kamerappartement

Sevilla

Sevilla is een stad met vele gezichten. Eerst was het de hoofdstad van de Moren, 530 jaar aanwezigheid is nu nog steeds zichtbaar. Daarna kwamen de Christenen. De moskeeën werden omgebouwd tot kerken. Maar de christenen bouwden nog extra kerken en kloosters om hun aanwezigheid te benadrukken.

Costa del Sol, Sevilla
 
Costa del Sol, Sevilla
     
Costa del Sol, Sevilla
 
Costa del Sol, Sevilla
     
Costa del Sol, Sevilla
 
Costa del Sol, Sevilla
     
Costa del Sol, Sevilla
 
Costa del Sol, Sevilla
     
Costa del Sol, Sevilla
 
Costa del Sol, Sevilla
     
Costa del Sol, Sevilla
 
Costa del Sol, Sevilla
     
Costa del Sol, Sevilla
 
Costa del Sol, Sevilla
     
Costa del Sol, Sevilla
 
Costa del Sol, Sevilla
     
Costa del Sol, Sevilla
 
Costa del Sol, Sevilla
     
Costa del Sol, Sevilla
   
   

De kathedraal is de grootste kerk van Spanje en vormt samen met het Real Alcazar de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Zuid-Spaanse stad. Velen herinneren zich Sevilla nog als de plaats van de Wereldtentoonstelling van '92. Maar het is van de Expo van 1929 dat er nu nog prachtige tuinen en gebouwen te zien zijn. De Spaanse plaats is hierbij het centraal punt en maakt deel uit van de mooiste tuin van deze stad: Parque Maria Luisa. Sevilla is ook de geboorteplaats van de Flamenco. Deze muziek en dans van de zigeuners werd hier geïntroduceerd in de 15de eeuw. Een bezoek aan een Tablaos moet je zeker gedaan hebben.
Sevilla heeft een zeer rijk cultureel verleden, dit zal je merken aan de vele musea en weelderige gebouwen. Dit heeft het voor een groot deel te danken aan de levensader van de stad, de rivier Guadalquivir. Tot in de 19de eeuw kwamen grote zeeschepen hier aanmeren. Ze dreven vooral handel met Amerika. Sevilla is nu nog één van de rijkste steden van het Spaanse zuiden en de hoofdstad van Andalusië. Hou je van cultuur, dan moet je deze stad gezien hebben.

Belangrijke monumenten van Sevilla zijn:
de Kathedraal, de Giralda Toren, het Alcazar paleis en Los Archivos de Indias
Ze liggen aan eenzelfde plein en zijn gezamenlijk tot werelderfgoed verklaard door de UNESCO. Direct achter deze groep monumenten ligt de meest karakteristieke en bezochte wijk van Sevilla: Santa Cruz. Ook bekend en populair is Plaza de España (het Spaanse plein) in het weelderige María Luisa Park. In ditzelfde park zijn nog andere interessante gebouwen te vinden, die allemaal over zijn gebleven van de Exposición Latino-Americano in 1929.
Plaza de España heeft ook gediend als scenario voor enkele scènes van George Lucas' STAR WARS. Verder is ook de voormalige tabaksfabriek een bezoek waard. Hier speelde zich het beroemde verhaal van Carmen (Bizet) af, maar nu is het een universiteitsgebouw.
Aan de Guadalquivir rivier staat vervolgens la Torre del Oro (de toren van het goud) van arabische oorsprong (13e eeuw), die ooit deel uitmaakte van de stadswallen. Vanwege haar nauwe verwantschap met de spaanse scheepvaart geschiedenis is ze gekozen voor het huisvesten van het scheepvaart museum van Sevilla.
La Torre de Oro geeft de entree aan tot een andere karakteristieke wijk van Sevilla: el Arenal, de stierenvechterswijk. Hier is één van de meest emblematische arena's van Spanje te vinden: la Real Maestranza de Caballería de Sevilla.

Kort bezoek aan Sevilla:
In een kortstondig bezoek aan Sevilla zijn alle genoemde monumenten en wijken lopend te bezichtigen want ze liggen binnen een cirkel met een straal van niet meer dan 1 km.
Wie meer cultuur zoekt kan zijn/haar hart ophalen aan de overvloed aan de historische bouwwerken die de stad rijk is. Samen met de locale architectuur, van wit gepleisterde gebouwen (hoewel kleur de laatste jaren erg trendy is) en veel smalle kronkelige straten, vormen ze een soort reuzachtig decor of openluchtmuseum, waarvan het al een genot is om er in te wandelen.
Wie wil winkelen kan terecht in Sierpes of Tetuán (de Kalverstraten), en genieten van de zon kan op de vele terrasjes, o.a. langs de rivier (de Triana wijk), op en rond het Alfalfa plein of op de steeds populairdere Alameda de Hércules. Dit zijn druk bezochte uitgaansbuurten tot laat in de nacht.
Folklore en tradities zijn er veel en vormen vaak nog een belangrijk onderdeel in het leven van de Sevillanen. De Flamenco is hier geboren, het stierenvechten wordt hier nog volop beleefd en bedreven, en met zekere regelmaat zijn er processies te zien, ook buiten de beroemde Semana Santa.

De 'grote feesten' van Sevilla:
Semana Santa

De Semana Santa is Goede Week voor pasen, waarin de kruisiging van Christus wordt herdacht. Gedurende de volle week, van palmzondag tot de zondag van de wederopstanding, trekken broederschappen in processies van hun kerk naar de kathedraal om een ritueel bezoek af te leggen. De Christus en Maria beelden, van levensecht formaat en staand op een speciaal plateau (Paso), worden in de lange stoet volgelingen op de schouders van 30-40 dragers meegedragen.
Het decor-gevoel dat Sevilla uitstraalt wordt gedurende deze week nog benadrukt door dit indrukwekkende schouwspel, dat volledig bezit neemt van het straatbeeld in het centrum van Sevilla.
La Feria de Abril
Twee weken na Semana Santa viert Sevilla La Feria de Abril, een luchtig en fleurig feest dat sterk contrasteert met de Semana Santa.
De Feria begon eind vorige eeuw als een dierenbeurs, maar is in niet al te lange tijd geëvolueerd tot een grootschalige braderie die een week duurt en waarin, afgezien van eten en drinken, Flamenco gekleed en gedanst wordt (Sevillanas, een eenvoudige flamenco-stijl). Overdag "flaneren" de elegante Andalusische paarden in de straten van het feria-terrein, alsnog een laatste referentie aan de oorsprong van de Feria.

De geschiedenis van Sevilla:
Volgens de Griekse en Romeinse mythologie zou Sevilla gesticht zijn door Herakles/Hercules. De Alameda de Hércules wijk dankt hier haar naam aan. Door opgravingen weet men dat de stad rond 1000 v. Chr. in het gebied van Tartessos lag. Na veroveringen door de Feniciërs en Carthagen werd de stad door de Romeinen bezet en tot hoofdstad van Hispania Baetica uitgeroepen. Twee belangrijke Romeinse keizers zijn hier geboren, Hadrianus en Traianus.
Na de val van het West-Romeinse rijk werden de Visigothen de baas totdat de Moren Spanje in de 8e eeuw veroverden. De Moren gaven de stad de naam "Isbiliya". Onder het moorse bewind beleefde de stad een belangrijke economische en culturele groei. Het huidige stadsbeeld van Sevilla wordt nog voor een groot deel bepaald door de Moorse erfenis.
In de 13e eeuw werd Sevilla tijdens de Reconquista (de terugverovering) ingenomen door de Spanjaarden en beleefde nogmaals een explosieve groei na de ontdekking van Amerika in 1492. Omdat de Guadalquivir rivier bevaarbaar is vanaf zee totaan Sevilla werd de stad de aanvoerhaven en administratie-stad voor alles wat afkomstig was van de nieuwe koloniën. La Torre del Oro was één van de belangrijke wacht- en opslagtorens voor het goud en andere schatten.

De omgeving van Sevilla:
Sevilla provincie
Even buiten Sevilla zijn de Romeinse ruïnes van Itálica te vinden. Er zijn nog herkenbare overblijfselen van een amfitheater en vooral veel mozaïeken van Romeinse vloeren. Verder biedt de provincie een aantal mooie karakteristieke dorpen en is er in het noorden een prachtig natuurreservaat: la Sierra norte de Sevilla.

     
 

 

     
omgeving dagtrips attracties golf

Estepona, Costa del Sol, Andalusië, Spanje: Sevilla
Voor meer informatie neem contact op met info@estepona-vakantiehuizen.nl