Estepona Vakantiehuizen
Estepona, plattegrond 2
appartementen en vakantiehuizen
huurvoorwaarden
tips autoverhuur
tips vliegtickets
over costa del sol
links
Gastenboek
route
contact
Estepona, plattegrond 14
1 kamerappartement 2 kamerappartement 2 kamerappartement

Vejer de la Frontera

Vejer de la Frontera is een plaatsje aan de Costa de la Luz in de provincie Cadiz in het zuiden van Spanje, in het autonome gebied Andalusie. Het heeft 15.000 inwoners en grenst in het zuiden aan Barbate, in het noorden aan Conil, in het westen met de Atlantische Oceaan en in het oosten met de gemeenten Medina Sidonia en Benalup.

Costa del Sol, Vejer de la Frontera
 
Costa del Sol, Vejer de la Frontera
     
Costa del Sol, Vejer de la Frontera
 
Costa del Sol, Vejer de la Frontera
     
Costa del Sol, Vejer de la Frontera
 
Costa del Sol, Vejer de la Frontera
     
Costa del Sol, Vejer de la Frontera    
   

Het dorpscentrum van Vejer zelf heeft geen strand, die liggen op 10 km richting de kust in de zone El Palmar, bekend bij vele surfers.
Omdat de plaats op een heuvel op 200 m boven zeeniveau ligt heeft u wel een prachtig uitzicht over de stranden en het omliggende landschap. Al wandelend door het oude centrum zult u al snel de vele invloeden uit de tijd dat de Arabieren hier regeerden herkennen. Er zijn smalle straatjes, Arabische architectuur en wit gekalkte huizen. Dit mooie en sprookjesachtige dorp is in 1978 tot nationaal erfgoedstuk verklaard. Wat de monumenten betreft willen we er het Marokkaanse kasteel en de Gotische kerk die over een moskee is gebouwd, er uit lichten.
De sfeer die het dorp nu uitstraalt heeft zijn oorsprong in de tijd van de Arabieren maar dit stukje Spanje was al bewoond vóór de bronstijd. De eerste verdedigingswerken zijn gebouwd in de bronstijd. De economie van Vejer draait sinds jaren om landbouw, veeteelt en visserij en daar is de laatste jaren het toerisme bijgekomen.
Het is een typisch ´Gaditaans´ dorp (uit de provincie Cádiz) opgedeeld in verschillende wijken: de kuststrook, de gehuchten aan de voet van de berg, La Barca de Vejer, en het dorp bovenop de berg. Maar in alle delen van Vejer ademt u dezelfde Andalusische sfeer in, met verse gazpacho, de geur van jasmijn en de drukte 's avonds op de pleintjes.

     
 

 

     
omgeving dagtrips attracties golf


Vejer de la Frontera

Estepona, Malaga, Costa del Sol, Andalusië, Spanje

Voor meer informatie neem contact op met info@estepona-vakantiehuizen.nl