Estepona Vakantiehuizen
Estepona, plattegrond 2
appartementen en vakantiehuizen
huurvoorwaarden
tips autoverhuur
tips vliegtickets
over costa del sol
links
Gastenboek
route
contact
Estepona, plattegrond 14
1 kamerappartement 2 kamerappartement 2 kamerappartement

Alhambra & Generalife

Het Alhambra zal je wellicht bekend in de oren klinken. Dit is meteen de topattractie van de stad en de Moorse kunst in Spanje en is zeker een bezoek waard. Maar wees er vroeg bij, er worden maar een beperkt aantal bezoekers per dag toegelaten. Vanuit het centrum gaan geregeld bussen naar het Alhambra en terug.

Zie de openingstijden:
www.alhambra-patronato.es

alhambra  
alhambra
     
alhambra  
alhambra
   

 

alhambra  
alhambra
     
alhambra  
alhambra
     
alhambra  
alhambra
     
alhambra  
alhambra
     
alhambra  
alhambra
   
alhambra  
alhambra
   
alhambra  
alhambra
   
alhambra  
alhambra
     

Het Alhambra staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De schat van het Alhambra, het inwendige, ligt achter machtige onversierde rode muren verborgen. Deze muren omsluiten een complex van zeer uiteelopende delen. Aan de westzijde liggen de resten van het Alcazaba, vesting en regeringszetel. Vanaf het uitzichtpunt "Torre de la Vela" kunt u genieten van een tweevoudig uitzicht: op Albaicín in het noorden en op de Sierra Nevada in het zuiden. Het hart van het Alhambra wordt gevormd door de "Palacios Nazaríes (Nasriden-paleizen). Al bij binnenkomst krijgt u een idee van de pracht die u te wachten staat in de "Mexuar (de audiëntie- en rechtszaal) en in de "Cuarto Dorado (Gouden Kamer). Hierna volgt het eerste hoogtepunt van het paleisbezoek: de "Patio de los Arrayanes (Mirtenhof) met de aangrenzende "Sala de los Embajadores (Gezantenzaal). In deze zaal stond onder het fantastische artesonadoplafond, vervaardigd van duizenden cederhouten plaatjes, veroedelijk de troon van de Nasriden-koningen. Daarna komt de "Patio de los Leones (Leeuwenhof), het meest gefotografeerde onderdeel van het Alhambra: in het midden van de hof ondersteuen twaalf plompe stenen leeuwen, met hun achtersten naar het middelpunt gericht, een rond marmeren waterbekken. De magische schoonheid van het geheel ontvouwt zich ten volle in de "Sala de los Abencerrajes: de koepel lijkt een zee van gipsen honingraten, waaruitwitte honing naar beneden druipt, die tijdens het vallen is gestold. Wazig spiegelt dit beeld zich in een twaalfhoekige fontein op de vloer van de zaal.

De Nasridische betovering komt tot een eind bij het bereden van het Paleis van Karel V, dat de keizer vanaf 1526 in het Alhambra liet bouwen. In dit onharmonische renaissancebouwwerk met vierkant exterieur en rond interieur is het Musem voor Schone Kunsten van Granada gevestigd.

Binnen de muren van het Alhambra staat ook een immer volgeboekte Parador. Tot slot is het interessant om een bezoek te brengen aan de bloeiende tuinen rond het zomerpaleis, de Generalife, met het Alhambra in de rug.

 

Terug naar Granada !   De wijk Albaicín !

 

   
Terug naar Costa del Sol !   De Sierra Nevada !
     
omgeving dagtrips attracties golf

Alhambra & Generalife
Estepona, Malaga, Costa del Sol, Andalusië, Spanje

Voor meer informatie neem contact op met info@estepona-vakantiehuizen.nl