Estepona Vakantiehuizen
Estepona, plattegrond 2
appartementen en vakantiehuizen
huurvoorwaarden
tips autoverhuur
tips vliegtickets
over costa del sol
links
Gastenboek
route
contact
Estepona, plattegrond 14
1 kamerappartement 2 kamerappartement 2 kamerappartement
border
border Granada border
border

Granada

In Zuid-Spanje, lager dan Sevilla en iets verderaf van Málaga ligt de stad Granada. Een Moorse bezetting van 700 jaar heeft er zijn stempel nagelaten. Het Alhambra zal je wellicht bekend in de oren klinken. Dit is meteen de topattractie van de stad en de Moorse kunst in Spanje en is zeker een bezoek waard. Maar wees er vroeg bij, er worden maar een beperkt aantal bezoekers per dag toegelaten.

 
 
Granada   Granada   Granada   Granada   Granada
spacer
Granada   Granada   Granada   Granada   Granada
spacer
Granada   Granada   Granada   Granada   Granada
spacer
Granada   Granada   Granada   Granada  

Meer foto's van Granada

 
 

Ook de Christenen hebben hun bouwkunsten hier gedemonstreerd. De koninklijke kapel, de kathedraal, het paleis van Karel V en het kartuizerklooster zijn maar een paar voorbeelden.
Granada heeft ook ontelbare mooie pleinen, historische wijken en een unieke natuur. Vanaf vele plaatsen heb je de gelegenheid om dit landschap te bewonderen. Je zal niet alleen ogen tekort komen, maar ook vakantiedagen. Klaar voor een verkenning?
Dit is het gebied van de Sierra Nevada, zelfs 's zomers zie je de sneeuw op de bergtoppen liggen. Tot mei kun je skiën.

De stad Granada ligt zo'n 270 km ten oosten van Sevilla op 738 meter hoogte boven zeeniveau, aan de voet van het gebergte Sierra Nevada. Kwa inwoneraantal is het de vierde stad van Andalusië na Sevilla, Málaga en Córdoba, en het is de 17e stad van Spanje. Eeuwen geleden was het echter de hoofdstad van het toenmalige Rijk van Granada en het Moorse Al-Andalus.
In Granada bevindt zich één van de beroemdste monumenten van Spanje, het Alhambra, een gigantisch historisch paleis vol met overblijfselen van zowel de Moorse als Katholieke cultuur. Verder staat Granada bekend om haar prestigieuze universiteit: Universidad de Granada, en een bijbehorend nachtleven. Het is één van de belangrijkste Spaanse studentensteden, samen met Salamanca, Burgos en Santiago de Compostella
Monumenten en cultuur in Granada
In Granada bevindt zich het Alhambra, een Andalusisch paleis dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hetzelfde geldt voor het Albaicín en de Generalife. De kathedraal van Granada met de grafkapel van het katholieke koningspaar (Ferdinand II van Aragon en Isabella van Castilië) behoort tot de grootste kerkgebouwen in Spanje. De culturele rijkdom van de stad, met invloeden van de Moren, Joden en Katholieken maakt Granada één van de belangrijkste culturele centra van Spanje.
De stranden van Granda - Costa Tropical
De Costa Tropical is een paradijselijk gebied met een zacht subtropisch microklimaat, meer dan 320 dagen zon per jaar en een gemiddelde temperatuur van 20º C.
Het ligt naast de Costa del Sol maar heeft (nog) niet zo'n massaal publiek en de bijbehorende massale bebouwing. Plaatsen zoals Almuñecar, la Herradura en Salobreña zijn nog steeds echte dorpen die niet verscholen zijn geraakt achter torenhoge hotelconstructies.
De provincie Granada
Granada is misschien wel de provincie van Andalusië met het meest uitgebreide scala aan toeristische mogelijkheden die variëren van zon-zee-zand aan de Costa Tropical in het zuiden tot skiën in de Sierra Nevada met de hoogste toppen van het Spaanse vasteland. Daarnaast is de provincie zowel rijk aan natuurschoon als aan historische monumenten zoals het Alhambra paleis in Granada stad.

 

 

 

Het Alhambra ! De wijk Albaicín !
   
Terug naar Costa del Sol ! De Sierra Nevada !

Estepona, Costa del Sol, Andalusië, Spanje: Granada
Voor meer informatie neem contact op met info@estepona-vakantiehuizen.nl